Mangler du en psykolog i Silkeborg med særlig viden om angst og OCD hos både børn og voksne? Du er altid velkommen til at kontakte mig på tlf: 60 51 71 61.

Hvad er angst?

Angst er en af vores grundfølelser. Som med vores andre følelser spiller angst en vigtig funktion, som gennem tiden har været med til at sikre menneskeartens overlevelse. Angst optræder når vi bliver udsat for fare og trusler, så vi kan reagere spontant og hurtigt. 

De mest almindelige angstsymptomer er hjertebanken, svedtendens, anspændthed, rysten, høj puls, tørhed i munden, svimmelhed og kvalme.

Dette er alt sammen kroppens alarmberedskab, der sikrer at vi lynhurtigt kan flygte fra eller kæmpe mod det der truer os. At opleve kroppens angstrespons kan være en voldsom og overvældende oplevelse, men angsten i sig selv er ikke farlig. 

I en moderne verden kan vi mennesker blive bange for ting som reelt set ikke er farlige, men hvor vores krop reagerer som om vi stod overfor en stor fare. Dette kan f.eks. være hvis man bliver angst i sociale sammenhænge, eller hvis man er bange for at blive smittet med bakterier. 

Hvis angsten begynder at fylde meget i livet, og betyder at der er ting man ikke kan gøre på grund af angsten kan man tale om en decideret angstlidelse.

Heldigvis er der forsket meget indenfor angstlidelser, og man har i dag rigtig gode behandlingsmuligheder med terapi. Især kognitiv adfærdsterapi har vist sig effektiv ift. behandlingen af angstlidelser. Se Sundhedsstyrelsens anbefalinger her.

Læs mere om de forskellige angstlidelser jeg behandler med kognitiv terapi herunder: